tisdag 15 juni 2010

God morgon på er alla.....
Är det fler än jag som redan är trött på både fotbolls VM  och det stundande bröllopet.
Men jag förmodar att jag kommer att titta lite på gästerna som är inbjudna. Mest för att kolla in kläderna.
Vickan kanske har denna rosa urläckra sko till sin sandfärgade brudklänning...... Skulle ha varit vågat.
Nu är det ner räkning som gäller till en lite skön semester..... 26 timmar kvar. I morgon skall vi köpa grill. Kollade runt lite och fann en orginell sam som jag tror att vi hoppar över.
Men visst är den supper snygg.
Den enklaste typen av grill är en värmetålig behållare som fylls med grillkol eller grillbriketter. Ovanför behållaren monteras ett galler eller spett på vilket man placerar det som ska grillas. En del rätter låter sig inte grillas på galler. Då kan de antingen träs upp på spett eller klämmas fast mellan halster, som kan fästas i grillen. Vanligen kan gallret flyttas upp eller ned för att styra grilltemperaturen, dessa grillar saknar ofta ett spjäll. Med ett spjäll (reglerbara öppningar nedtill i behållaren) kan mängden tillfört syre styras. Mängden tillförd syre och utförda bränngaser bestämmer till stor del den uppnådda värmeeffekten i grillen varför grillar där man kan styra tilluften och frånluften ger goda möjligheter till ett bra grill resultat. En del grillar har ett lock med vilket man kan täcka över grillen och därmed styra mängden utförda bränngaser. Om man grillar med locket på kan även en viss rök hållas kvar runt maten, och det grillade får en kraftigare rökig smak. Det finns även elektriska grillar där värmen kommer från en strömförande värmeslinga, och varken kol eller briketter behövs. I elspisens ugn, såväl som i mikrovågsugnen, kan det finnas ett grillelement som ger en liknande effekt.
Skall börja dagen med utvecklingsamtal på förskolan.... Sedan är det apoteket som gäller.
Ha en bra dag.kör försiktigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar