torsdag 22 oktober 2009

Mikaelimarknad


I dag skall jag göra det enkelt för mig.
Vi skall ha ett mamma umgänge med dom två små barnen och jag hörde på radion att det var Mikaelimarknad.
Så vi styr helt enkel dit i efm.
Det är ju så svårt att hitta på roliga saker under denna kallare period, jag tycker ju att man skall vara ute så mycket det går i dessa umgänge.
är liksom mer neutralt.

Här ser förskräckligt ut i vårt hus just nu.
Kläder överallt och det finns nästan ingen tom stol i TV-rummet
Vi har nämligen byggt en klädkammare och nu skall det sorteras och vikas samt läggas på rätt plats. Det lär ta en stumd.Behöver inskaffa ett gäng galjar tror jag.
För övrigt är så känns det som en lugn börja infinna sig i vårt hus.

Tror att det känns på riktigt i morgon.
En viss harmoni.
Harmonik är beroende av uppbyggnad och utveckling. I varje harmoni finns ett mått av inneboende spänning, eller vilja att leda till en ny harmoni. I varje följd av harmonier finns dessutom ett mått av framåtdrivande kraft. Varje musikalisk beståndsdel, vare sig det är en fras, sektion, vers, eller ett helt stycke innehåller ett stegrande och avtagande av harmonisk spänning och/eller rörelse.

Kom att tänka på en av mina favoriter på äldre dagar....

Gunhild Bricken Kristina Lugn.
Född 14 november 1948 i Tierp i Uppland, är en svensk poet och dramatiker. Hon är också ledamot av Svenska Akademien sedan 2006.


Kristina Lugn växte upp i Skövde där hennes far, Robert Lugn, var generalmajor vid pansarregementet Skaraborgs regemente och hennes mor Brita-Stina (född Alinder) var lektor. Efter att ha fått en dikt publicerad i Kalle Anka & C:o när hon var sex år gammal bestämde hon sig för att bli författare. Hennes poesi är delvis inspirerad av Sonja Åkessons och är en sorts rollpoesi med skenbara bekännelser och bisarr galghumor.
Hon har givit ut åtta diktsamlingar sedan debuten 1972 med Om jag inte. Senare började hon också skriva dramatik. Efter skådespelaren Allan Edwalls död 1997 övertog Lugn Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm, där bland annat flera av hennes egna pjäser har satts upp. Hon har även blivit spelad på Dramaten. Bland pjäserna kan nämnas Tant Blomma, Idla-flickorna, Titta en älg! och Kvinnorna vid Svansjön.
Centrala teman i både hennes poesi och dramatik är döden, ensamheten, rädslan för medelåldern, och en kvävande, men alltid eftersträvad normalitet. Allting är förmedlat med bitande ironi och drastiska formuleringar som får oss att se det svenska språket utifrån och undra: – Vad betyder de här orden egentligen?, till exempel ”Hej då, ha det så bra!”
År 2002 hade Lugn en talkshow på sin Teater Brunnsgatan Fyra kallad Seg kväll med Lugn.
Den 6 oktober 2006 valdes Kristina Lugn in i Svenska Akademien, och vid akademins högtidssammankomst den 20 december 2006 intog hon stol nummer 14 efter Lars Gyllensten.

Önkar er alla en underbar dag.

1 kommentar: